Personlig Service

Forhandlerloyalitet

Stort sortiment 2400+ varer

Mængderabat

Med eller uden påtryk

Gratis levering over 1700,-

Udgivet d. 4.1.2024 af ICE Kuvert, tekst: Søren Winsløw, foto: Søren Winsløw m.fl. (Sign Print & Pack News)

Om at have succes i et faldende kuvertmarked

Siden Ib Enemark startede som konvolutgrossist i starten af 00’erne er konvolutmarkedet svundet med over 80%. At være en lille konvolutgrossist blandt store i det marked har ikke været gode odds, men Ib Enemark og hans firma ICE Kuvert trodsede odds’ene og er i dag en af de grossister, som kunderne regner med.

Ib havde mange års erfaring i konvolutbranchen, da han valgte at blive selvstændig. Han siger, at det var ønsket om at være ’kundernes mand’ og ikke en, der kun skulle sælge, hvad der var på hylderne. Men det var ikke bare lige sådan at etablere en konkurrent til de etablerede konvolutproducenter og grossister. Han var nødt til at finde nye leverandører uden for landets grænser, men det lykkedes takket være erfaring og et godt netværk. De har i dag et bredt sortiment af både standard og specialkonvolutter, som er udviklet og tilføjet gennem årene.

Vi har et tæt samarbejde med konvolut- og emballageproducenter over hele verden, som hver har deres speciale indenfor konvolutter, emballage samt forædling af produkterne. Det betyder, at vi praktisk talt altid kan finde den rigtige løsning til kundens behov. Alle vores leverandører tilbyder også påtrykning, hvis kunden ikke selv har mulighed, eller ikke ønsker at gøre det. Derudover er vi frie til at ”shoppe rundt” hos dem, der har de bedste tilbud og løsninger.

 

Fokus på konvolutter er årsagen til succes’en

Ib Enemark er overbevist om, at det er deres stædige fokus på konvolutter der gør, at de stadig er i markedet.

– De fleste af vores konkurrenter har valgt at brede deres aktiviteter ud, så de har flere ben at stå på. Det er man vel nødt til som stor leverandør? Vi kan derimod fastholde vores fokus, og dermed følge kundens behov og udvikle markedet for konvolutter.

Udviklingen ligner lidt den fra det traditionelle grafiske marked. Oplagene bliver mindre, men til gengæld bliver der mere fokus på at gøre noget specielt ud af konvolutten. Hos mange kunder er ICE Kuvert kendt som dem med de ’kreative konvolutter’, men størstedelen af deres salg er dog stadig helt almindelige forretnings- og maskinkonvolutter – med og uden påtryk.

– Der bruges stadigvæk standardkonvolutter. Vi har udviklet vores helt egen forretningskonvolutserie, som vi kalder Sirius. Det var vi nødt til som modsvar på de store leverandørers varemærker. Sirius produceres og lagerføres på fabrikken, hvor vi ugentlig har en lastning med alle ugens trykordrer. Serien fås i et større udvalg af størrelser, rudeplaceringer og lukninger, og så har vi valgt at sætte ’digitale’ ruder i uden meromkostning for kunden. Det betyder, at de kan printes i en almindelig tonerprinter uden problemer, da selve ruden kan tåle varmen uden at krølle eller blive uklar, siger Ib Enemark.

Vores andet kendte varemærke er ’Kreativ Konvolut’. Udgangspunktet for en kreativ konvolut er, at kunden bestemmer hvordan konvolutten skal designes, oplag helt ned til 250 stk. De vælger størrelse, trykudformning, papirkvalitet, rudeudstans, klap, lukning samt specialeffekter, så udfører ICE Kuvert opgaven i samarbejde med deres leverandører.

Mange bække små, og et par større …
Kundebasen har i mange år primært været baseret på kunder, som ofte har lidt specielle behov eller ønsker. Imødekommelsen af disse har gjort, at de stille og roligt har kunnet øge omsætningen gennem årene. I 2010 valgte Ib at ansætte en medarbejder og i dag er de tre for at kunne håndtere efterspørgslen, som har været langsomt men støt stigende.

I indeværende år er omsætningen hoppet op på et lidt højere niveau og det skyldes, at de har fået flere større og mere traditionelle opgaver, som tidligere har ligget hos de store leverandører.

 

Familievirksomhed

ICE Kuvert består i dag af Ib, hans hustru Annegrethe, som varetager ordrebehandling og regnskab, samt deres datter Nanna Enemark, som er marketinguddannet og varetager ordrebehandling, marketing og grafiske arbejde. At Nanna varetager det grafiske arbejde, betyder også, at de kan hjælpe kunderne med grafisk udformning, hvis de ikke selv har den mulighed. Nanna står desuden bag re-lanceringen af deres hjemmeside, som fandt sted sidste år.

 

Nyt kontor og større lager

2022 var også året, hvor de flyttede ind i nye lokaler på Avedøre Holme. Her har ICE Kuvert meget større lagerfaciliteter og kan lagerføre større mængder af de mest populære varenumre, hvilket giver mulighed for hurtig levering. Ib Enemark er fortrøstningsfuld over situationen, og har også grund til det, da han igen i år har oplevet fremgang i et ellers faldende marked.

 

Læs artiklen hos Sign Print & Pack her:

Om at have succes i et faldende kuvertmarked

Læs flere blog indlæg Tilbage til oversigten